kad nam je Tanja zadala temu Ajme , koliko nas je za decembar banane nisam se dugo dvoumila šta ću praviti. Odlučila sam ovoga puta da bude pikantno i nešto drugačije iako ih često koristim u šejkovima , smothijima i tortama. Banane su kod nas malo ozloglašene " zbog velikog broja kalorija i skroba ". Te kalorije niko ne traži u grickalicama , a ipak se konzumiraju. Banane su pune vitamina B , antioksidanata, minerala kao što su magnezijum , kalcijum i gvoždje . Imaju povoljni uticaj na nervni sistem zbog vitamina B i crevnu floru zahvaljujući fruktozi i celulozi koju sadrže. U svakom slučaju , preporučuje se kao užina zato što daje osećaj sitosti i ako pojedete jednu- dve činite nešto i za svoju figuru. Za ovaj čatni sam koristila zelenije banane. U inostranstvu postoje posebne za kuvanje i ako ste u mogućnosti bolje su te za čatni - ne raspadaju se. Sastojci : 800 gr. banana 450 gr. praziluka 100 ml ulja 100 gr. suvog groždja 100 gr. senfa
kuvati je lako - samo treba znati kako