pravljeno po ovoj ideji sa coolike... uz male izmene . Stavila sam i malo lešnika da upotpuni aromu maka , jer mak sam je malo suvoparan. Jabuka naravno ide sa makom . Možda je recept previše jednostavan, ali baš takvi recepti olakšavaju i ulepšavaju život . Bred pudding , offenschlupfer ili žemljenjača - u svakom slučaju recept koji treba zabeležiti. Sastojci : 600 gr. belog hleba ili jedan celi beli hleb od prethodnog dana 8 kašika šećera 4 jaja 200 gr. maka 100 gr. suvog groždja 2 rendane jabuke dve kašike ruma 1 litar jogurta sok pola limuna 300 ml mleka 100 gr. mlevenih, prženih lešnika vanil - šećer Priprema : Iseći hleb na kockice . Staviti u pleh dijametra 32 cm i posuti sa dve kašike šećera . Zapeći 15 minuta na 200 stepeni ( kao dvopek ). Mak i lešnike pomešati i preliti vrelim mlekom . Kad mak upije mleko , dodati vanil šećer, 6 kašika šećera ,jogurt, umućena jaja , limunov sok, rum i jabuke. Preliti preko pe...
kuvati je lako - samo treba znati kako