Mene su uvek oduševljavale biljčice i njihova svojstva ... možda tu ljubav prema prirodi mogu zahvaliti svom pokojnom nastavniku biologije Žiki. Ne treba osloniti samo na njihova lekovita svojstva . Ako ste bolesni , koristite ih kao dopunu leku ili kao način života ... NIKAKO kao sam lek . U prošlosti se smatralo da je timijan svemogući lek - ima dezinficirajuće dejstvo ( virusi , gljivice ) .. čak mu je pridavan i magijski značaj. Žene su stavljale u steznik grančicu sa cvetom da brak opstane , u cipelu kako bi partner bio veran ili u jastuk kako bi bolesnici ozdravili. Neću opisivati biljku, pun je net ... pa sad da nešto pametujem .... navešću samo par korisnih saveta naših baka .Svet je postojao i pre nas , pa da vidimo šta su spremale .... Spremanje čaja : 1 kašičica timijana prokuvati u pola litre vode, ostaviti da odstoji 10 minuta , procediti i popiti. Dobar je protiv gripa, stomačnog gripa, smiruje kašalj i razbija šlajm . Ne smeju ga piti trudnice i osobe
kuvati je lako - samo treba znati kako