Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за децембар 29, 2013

KuVarijacije : Danski keksići po Laninom receptu

  KuVarijacije , mesec januar . Tema Danski keksići po Laninom receptu. Lanin blog La cuisine creative spada u moje omiljene blogove . Isto kao vernik kada ulazi u hram oseća  strahopoštovanje  , tako se i ja osećam kada čitam njene postove , divim se njenom kulinarskom umeću i strpljenju pri pravljenju poslastica i odličnom prezentiranju napravljenog . A o fotografijama da ne pričam. Lana je neka vrsta kulinarskog gurua - barem za mene. Kad se izglasa ovakav predlog  naravno da vas raduje , ali isto tako vas muči nedoumica da li ćete dostići original. Ja sam probala .Za prvi put i nije tako loše. Pravila sam po drugom receptu . Sastojci : 225 gr. brašna 100 gr. šećera u prahu 125 gr. otopljenog maslaca ili putra 1/2 kašičice praška za pecivo 1 vanil šećer 1 jaje veličine L sok jednog limuna Priprema : Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati otopljeni putar , limunov sok , vanil šećer , šećer i jaje i varjačom izraditi testo. Dok je testo još mlak

Fbi rukavice : put do Perasta, oko sveta i nazad

Fbi rukavice , mesec novembar - decembar . Istražujemo Zokin blog My Pans and Pots .           Zokin blog  pratim već duže vreme i upoznala sam je ove godine na Blogerijadi koja je održana u junu na Adi . Iako sam je pomešala sa Ivom zbog stylinga , veoma brzo sam shvatila sa se radi o svestranoj osobi čiji su hobiji blogovanje, fotografija i grafika . Saradnik je Meze online magazina i redovno učestvuje na Mikser Design food .          Ideja da nazove svoj blog  My pans and pots- Moje šerpe i lonci je originalna , jer bez njih ne može nijedna domaćica ako misli da spremi neko jelo. Blog je na našem i engleskom jeziku , pregledan sa odličnim fotografijama koje karakteriše tamna pozadina i pripremljen specijalitet u prvom planu. Zoricini postovi su praćeni detaljnim objašnjenjima recepata sa tačnim merama , dogodovštinama koje prate svakog blogera pri spremanju dezerata , pričama o porodičnim receptima  kao i njenom kraju. Voli i internacionalnu kuhinju , a mislim da joj je med