Na kuruzovinu je tipičan vojvodjanski recept , iako u originalu samo u slatkoj verziji. Kiselo testo popskano putrom , šećerom i cimetom i obmotano oko kuruzovine prosto vam mami osmeh na lice kad zagrizete . Medjutim kao neko ko voli slaniše , pokušaću da vas upoznam i sa slanom verzijom. Posle par puta isprobavanja došla sam do konačnog recepta koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Kiselo testo u kombinaciji sa kačkavaljem , Kosmajskom dimljenom budjolom pečeno na kuruzovini mora biti ultimativnog ukusa . Drugačije rečeno - dok ne probate nećete verovati. Sastojci za 50 kiflica: 1 kg brašna tip 400 1 ravna kašika soli pola kašičice šećera 250 ml mlake vode 250 ml mlakog mleka 30 gr. svežeg kvasca 6 kašika ulja 2 žumanca + 100 gr. Kosmajske budjole 200 gr. kačkavalja 100 gr. margarina + 1 žumance tri kašike mleka 50 gr. susama Priprema : Prosejati brašno i napraviti udubljenje šakom. Rastopiti kvasac , so...
kuvati je lako - samo treba znati kako