Sastojci : 200 gr margarina 100 gr šećera 200 gr brašna tip 400 + 5 do 6 kašika marmelade od kajsija 400 gr breskve isečenih na ploške Sastojci za mrvice : 200 gr margarina 300 gr brašna tip 400 1 kašičica praška za pecivo 100 gr šećera Kašika limunovog soka 100 gr listića badema Priprema: Zagrejati rernu na 180 stepeni . Četvrtasti pleh srednje veličine obložiti pek papirom. Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno. Testo razviti oklagijom i rasporediti po plehu. Peći na srednjoj šini 15 do 20 minuta. Namazati marmeladom i rasporediti isečene breskve. Sjediniti sastojke za mrvice sem badema , blago mešati rukom i na kraju dodati bademe. Posuti preko voća. Vratiti u rernu i peći 30 minuta na 180 stepeni. Seći kad se prohladi i posuti prah šećerom. Breskve možete zameniti drugim voćem , bademe seckanim orasima Moj omiljeni kolač za vreme posta.
kuvati je lako - samo treba znati kako