u kombinaciji sa čokoladom se tikvice i ne primećuju . Softan i mek kuglof . Jedan deo tikvica se može zameniti i jabukom ... Sastojci : 400 gr. rendane tikvice 300 gr. šećera 2 vanil šećera 10 gr. cimeta ili jednu kesicu 200 gr. margarina 200 gr. čokolade isitnjene 400 gr. brašna 4 jaja 1 prašak za puding ukus čokolade 1 prašak za pecivo 100 gr. suvog groždja Priprema : Margarin penasto umutiti sa šećerom, vanil šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, prašak za puding i cimet . Potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa rendanim tikvicama, suvim groždjem i čokoladom. Sipati smesu u podmazan i prezlama posut kalup za kuglof. Peći na 175 stepeni 65 do 70 minuta i po potrebi prekriti alu folijom. Malo ohladiti i izručiti iz kalupa. Posuti šećerom u prahu ili belom čokoladnom glazurom.
kuvati je lako - samo treba znati kako