Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 7, 2012

Kuglof sa tikvicama

u kombinaciji sa čokoladom se tikvice i ne primećuju . Softan i mek kuglof . Jedan deo tikvica  se može zameniti i jabukom ...  Sastojci : 400 gr. rendane tikvice 300 gr. šećera 2 vanil šećera 10 gr. cimeta ili jednu kesicu 200 gr. margarina 200 gr. čokolade isitnjene  400 gr. brašna 4 jaja 1 prašak za puding ukus čokolade 1 prašak za pecivo 100 gr. suvog groždja Priprema : Margarin penasto umutiti sa šećerom, vanil šećerom , dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, prašak za puding i cimet . Potom dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa  rendanim tikvicama, suvim groždjem  i čokoladom.  Sipati smesu u podmazan i prezlama posut kalup za kuglof. Peći na 175 stepeni 65 do 70 minuta  i po potrebi prekriti alu folijom. Malo ohladiti i izručiti iz kalupa. Posuti šećerom u prahu ili belom čokoladnom glazurom.

Kuglof sa lešnikom

ovaj recept je sa kesice za vanil šećer Dr. Oetkera . Pre sam imala maniju skupljanja recepata " trebaće mi to nekad ". Otada je prošlo nekih 17 godina i oduševljenje ovim kuglofom ne prestaje. Malo je izmenjen i meni prilagodjen. Sastojci : 300 gr. margarina 250 gr. šećera 250 gr. brašna tip 400 5 jaja 125 gr. gustina 1 prašak za pecivo sok i kora jednog limuna + 250 gr. prženih, oljuštenih , mlevenih lešnika 3 kašike šećera 5 kašike likera od limuna ( ili ruma ili kruškovca ) Priprema : Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati prosejano brašno, gustin i prašak za pecivo. Izmešati. Dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sipati limunov sok i koru limuna. Sve sjediniti. Odvojiti 1 / 3 testa i pomešati sa mlevenim lešnicima , šećerom i likerom.  Podmazati kalup za kuglof i posuti mlevenim lešnicima ili prezlama.  Sipati prvo svetli deo, pa potom sa lešnicima. Peći na 175 stepeni 60 minuta uz povremeno pokrivanje