Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 3, 2010

Tiramisu

jela sam ga prošle godine u Budvi .. oduševio me je ukus . Penušav , lak i vazdušast …dok aroma amareta širi nozdrve , sklopim oči i čujem talase . Tiramisu se jede samo prvi dan, drugi već gubi na volumenu . Sastojci za 6 osoba za krem : 2 jaja 500 gr. Maskarponea 400 ml zasladjene slatke pavlake 3 kašike šećera u prahu 200 gr. marcipana sloj piškota : 250 gr. piškota 200 ml espresa ili jake kafe 100 ml amareta – likera od badema burbon vanilin šećera Priprema Umutiti jaja sa tri kašike šećera, pomešati sa maskarponeom . Dodati umućenu slatku pavlaku i izrendani marcipan . Pomešati espreso , amareto i burbon šećer i umakati piškote . Redjati na poslužavniku . Namazati jednim delom krema i opet redjati natopljene piškote. Namazati ostatkom krema i posuti sa 50 gr. rendane čokolade ili kakaoa.. kako ko voli. Staviti dva sata u frižder.