Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за јул 10, 2011

Filije

reč filije mislim da je turskog porekla i znači komad ... možda se i varam . Specijalitet južne Srbije - Kosova , Makedonije .. pročitala sam i Albanije . Pravljeno po ovom receptu ... malo sam izmenila. Činilo mi se da je sa mlekom tečno , pa sam koristila jogurt i kiselu pavlaku ; za fil sam koristila kiselo mleko i malo više sira. Težina pripreme : srednje  zahtevna - treba strpljenja . Po načinu pripreme me podseća na drvo kolač .Ali kako bi germani rekli : bez rada nema ni nagrade. Koristila sam šolju od 200 ml . Pleh prečnika 32 cm . Sastojci za kore : 4 šolje brašna 4 jaja 2 šolje kisele pavlake 3 šolje jogurta 2 kašičice soli 1 kašičica praška ze pecivo 3 kašike ulja Fil : 2 kisela mleka 300 gr. sira mrvljenog 4 jaja Priprema : Brašno pomešati sa praškom za pecivo , dodati jogurt , kiselu pavlaku  , ulje i so - izmešati da nema grudvica. Na kraju dodati jaja i sve dobro sjediniti . Ostaviti sat vremena u frižderu . Zagrejati rernu na 225 stepeni .U