Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар 7, 2014

Fine kiflice sa marmeladom

pravljeno za današnju Blogerijadu koja je održana na Adi. Iako je početak dana bio kišan tj. sa pljuskovima Milkicina ( Mimi's Kingdom ) pozitivna energija je rasterala sve oblake . Uživale smo u lepom danu i spremljenim delicijama  . Drago mi je da sam upoznala nove blogere  i videla već poznata lica . Facit dana :  Devojke , hvala na druženju . Bogatija sam za par prijatelja i recepata , a to je suština ovakvih druženja . Mogu samo reći - sreća prati hrabre :D  Sastojci  : 1 kg brašna tip 500 40 gr. svežeg kvasca 360 ml mlake vode 100 gr. šećera pola kašičice soli 100 ml ulja 2 jaja + 150- 200 gr. marmelade po želji ( kajsija , šipak ili mešana ) Priprema :  Prosejati brašno i posoliti . Rastopiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i preliti preko brašna . Dodati ulje i jaja i zamesiti testo . Ostaviti na toplom mestu da se diže pola sata i potom razmesiti na brašnjavoj podlozi . Podeliti na četiri jufke . Svaku rastanjiti oklagijom i iseći na 12

Kolač od belanaca

kada imate višak belanaca... Korišćena šolja od 200 ml. Sastojci : šolja belanaca pola šolje šećera šolja grubo mlevenih oraha ili pečenih lešnika šolja brašna tip 400 1 kesica praška za pecivo šolja suvog grožđa šoljica ruma 100 gr. citronata pola kašičice cimeta 3 kašike ulja vanil šećer 100 gr. čokolade za kuvanje + 100 gr. čokolade za kuvanje 2 kašike šećera 2 kašike vode 2 kašike ulja Priprema : Potopiti suvo grožđe u rumu .Čokoladu krupno iseckati i staviti pola sata u zamrzivač.Umutiti penasto belanca sa prstohvatom soli i dodati šećer i vanil šećer . Mutiti dok ne bude čvrst šne. Potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , mlevene orahe , suvo grožđe ,seckanu čokoladu, cimet i citronat i sve sjediniti. Sipati u pek papirom obložen pleh prečnika 28 cm . Peći 25 do 27 minuta na 175 sepeni. Ohladiti i preliti čokoladnom glazurom : otopiti čokoladu sa šećerom, uljem i vodom na tihoj vatri. Seći po želji. ps. ovaj kolač možete praviti i