Neću reći da su brže , niti lakše . Jedina prednost je što ne ljuštite krompire, mada i ove knedle imaju svojih caka. Nemojte očekivati da su kao od krompira, jer je testo kompaktnije . Možda još jedan način da spremite ovaj specijalitet. Sastojci : 800 gr. kisele pavlake 3,2 % 600 gr. brašna tip 400 meko 200 gr. griza 4 jaja 2 kašike ulja 2 vanil šećera sok jednog limuna + 14 do 18 očišćenih šljiva 14 do 18 kocki šećera Mrvice : 300 gr. margarina 100 gr. šećera 300 gr. prezli Priprema : Prosejati brašno i pomešati sa grizom , vanil šećerom , kiselom pavlakom , uljem, jajima i limunovim sokom. Mešati dok se ne sjedini . Ostaviti smesu dva sata u frižderu da se stegne. U svaku šljivu staviti kockicu šećera i obložiti je testom, brašnjavim rukama ,što je tanje moguće. Prokuvati 3 litre vode sa kašičicom soli u dubljem sudu i u ključalu vodu stavljati spremljene knedle ( 6 najviše ) . Kuvati 15 do 18 minuta uz okretanje . Ocediti i
kuvati je lako - samo treba znati kako