Mislim da nema domaćinstva u Srbiji koje ne poseduje Patin legendarni kuvar , po meni kulinarska biblija Balkana . Moj je 24- tvrto dopunjeno izdanje . Koliko je inspirativan pokazuje činjenica da je jedan ceo blog posvećen Pati So i biber i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo isprobavati Patine recepte . Igricu Patin 15 je osmislila Milkica Mimis Kingdom . Sastojci : 1 veća glavica celera 1 veći krompir 80 gr. putra ili maslaca 1,5 litar vode 1 ravna kašika soli 45 gr. brašna tip 400 2 jaja Priprema : Oljuštiti i iseći na četvrtine celer . Otopiti 50 gr. putra i propržiti celer. Kada je napola pržen , preliti vodom i posoliti . Dodati na četvrtine isečen krompir i kuvati 20 - tak minuta. Kad su celer i krompir kuvani , izvaditi ih , a vodu u kojoj su se kuvali ne bacati. Pasirati krompir i celer kroz krompir presu . Napraviti belu zapršku od 30 gr. putra i 15 gr. brašna i preliti vodom u kojoj je baren celer i krompir i dodati pasira
kuvati je lako - samo treba znati kako