Ajme koliko nas je ! Tema paradajz , domaćica Tamara . Htela sam u stvari napraviti moju omiljenu salatu, ali ove godine se ne možemo pohvaliti nekim velikim rodom zbog suše. Probala sa kupovnim ... izgledalo je kako i zvuči . Opredelila sam se onda za naš pindjur . Možda neko i nema takav recept ,a sezona pravljenja je već na izmaku. Sastojci : 6 kg paprike 5 kg paradajza 1 crvena feferona 500 ml ulja 100 gr. senfa 200 gr. šećera 250 ml belog vinskog sirćeta 6 kašika soli 3 mrkve rendane 2 korena peršuna 1 konzervans 2 bela luka seckana Priprema : Papriku peći na grilu - plotni ili kubetu ( imate u svakoj poljoprivrednoj apoteci , nije čak ni skupa a olakšava posao ). Peći sa svih strana dok koža pocrni i stavljati u veću vanglu i prekriti kuhinjskom krpom da odmekne . Otprilike za dva do tri sata. Potom ih oljuštiti . Najbolje je da koristite hirurške rukavice , jer paprike i zagorela koža ostavljaju boju na rukama . Oljuštene paprik
kuvati je lako - samo treba znati kako