Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар 23, 2012

Ajme - Domaći pindjur

Ajme koliko nas je ! Tema paradajz , domaćica Tamara . Htela sam u stvari napraviti moju omiljenu salatu, ali ove godine se ne možemo pohvaliti nekim velikim rodom zbog suše. Probala sa kupovnim ... izgledalo je kako i zvuči .  Opredelila sam se onda za naš pindjur . Možda neko i nema takav recept ,a sezona pravljenja je već na izmaku.  Sastojci :  6 kg paprike 5 kg paradajza  1 crvena feferona 500 ml ulja 100 gr. senfa 200 gr. šećera 250 ml belog vinskog sirćeta  6 kašika soli 3 mrkve rendane 2 korena peršuna 1 konzervans 2 bela luka seckana Priprema :  Papriku peći na grilu - plotni ili kubetu ( imate u svakoj poljoprivrednoj apoteci , nije čak ni skupa a olakšava posao ). Peći sa svih strana dok koža pocrni i stavljati u veću vanglu i prekriti kuhinjskom krpom da odmekne . Otprilike za dva do tri sata. Potom ih oljuštiti . Najbolje je da koristite hirurške rukavice , jer paprike i zagorela koža ostavljaju boju na rukama . Oljuštene paprik

Kuglof sa likerom od jaja

 savršen uz jutarnju kaficu . Sastojci : 250 gr. margarina 200 gr. šećera 500 gr. brašna 2 pakovanja vanil šećera 3 kašike likera od limuna 150 ml likera od jaja 5 jaja 1 prašak za pecivo 100 gr. citronata 100 gr. oranžata 100 gr. seckane bele čokolade Priprema :  Margarin penasto umutiti sa šećerom , dodati vanil šećer , likere i prosejano brašno sa praškom za pecivo .  Dodavati jedno po jedno jaje uz stalno mešanje . Na kraju sjediniti sa oranžatom , citronatom i čokoladom. Smesu sipati u podmazan  i prezlama posut kalup za kuglof i peći 65 do 70 minuta na 175 stepeni . Povremeno prekriti alu folijom. Kad je pečeno , ostaviti pola sata da se ohladi i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom.  a kako Nevena vidi moj kuglof...