Prednost društvenih mreža je što možete videti razne korisne stvari , tako i ovaj recept "lijek jedne bosanke". Mada se djumbiru pripisuju čudesna svojstva , on prvenstveno se koristio još u antičkom dobu kao lek za bolesti očiju , protiv mučnine , bolesti žuči , tankog i debelog creva i upala . Prijatnog je mirisa , a ljutkasti ukus potiče od džindžer ulja koji je glavni sastojak djumbira. Djumbir ima antioksidativno, antiemetično i protivupalno dejstvo i štiti od raznih vrsta prehlada do reuma i mišićnih oboljenja. U novije vreme je otkriveno da sprečava i koagulaciju krvi. Sastojci : 350 gr. prirodnog meda 300 gr. narendanog djumbira sok jednog limuna Priprema : Pomešati narendani djumbir sa limunovim sokom da ne bi oksidirao . Potom pomešati sa medom i sipati u čistu teglu . Čuvati u frižderu. Uzimati samo plastičnom ili drvenom kašičicom za med. Dok ste bolesni uzimajte tri kašičice na dan, kada ozdravite samo jednu. Djumbir
kuvati je lako - samo treba znati kako