sezona je višanja ... brza i laka poslastica . Mafini su pravljeni po istotežinskom principu. Izmerite težinu dva jajeta i toliko brašna, margarina i šećera. Sastojci za mafine : 2 jaja veličine L ( 160 gr. ) 160 gr. šećera 160 gr. brašna 160 gr. margarina ili putera 1 prašak za pecivo 1 vanil šećer 2 kašike kakaoa 12 kašika višnjevače Za ukrašavanje : 200 ml slatke pavlake šaka očišćenih višanja Za beze : 4 belanca 4 kašike šećera sok pola limuna Priprema : Umutiti penasto margarin sa šećerom, dodati jaja i dalje mutiti . Na kraju dodati brašno pomešanim sa praškom za pecivo i kakao ... mešati dok ne postane homogena masa. Podmazati kalupe za mafine i u svaki kalup sipati po jednu kašiku smese - smesa se pri pečenju rastopi i naraste , nije potrebno puniti kalup do vrha. Peći 25 minuta na 200 stepeni. Vruće mafine preliti višnjevačom. Za beze umutiti belanca sa malo soli , dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi ( otprilike 10 minuta ). Poslastičarskim špr
kuvati je lako - samo treba znati kako