Sastojci : 2 kg očišćenog oslića malo brašna tip 400- oko 50 gr. 10 zrna bibera 4 lista lovora 4 šolje vode pola šolje belog sirćeta ili aceta balsamika 1 ravna kašika soli pola kašičice šećera 300 gr. mladog luka malo peršuna + krompir pire : 1,5 kg belog krompira 150 ml vode ili sojinog mleka 150 gr. margarina Priprema : Oslić iseći na željenu veličinu , malo posoliti i uvaljati svako parče u brašno . Redjati ribu u uljem podmazan pleh . Peći u rerni 30 minuta na 160 stepeni. Za to vreme skuvati marinadu : prokuvati vodu sa sirćetom , solju , biberom , lovorom i šećerom . Skloniti sa vatre i dodati iseckani mladi luk ( ili iseckani crni luk kao alternativa ) i seckani peršun. Pečenu ribu prebaciti u neki dublji uži sud i ocediti od masnoće . Preliti marinadom i ostaviti dva sata na sobnoj temperaturi da marinira ( može i preko noći - 12 h , ali onda držite u frižderu ). Krompir pire : Oljuštiti krompir i kuvati ga sa kašikom
kuvati je lako - samo treba znati kako