Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за септембар 2, 2012

Marmor kuglof

jedan od omiljenih . Testo dok je nepečeno ima ukus domaćeg  eurokrema.Slični su i sastojci , pa i ne čudi . Sastojci : 250 gr. margarina 250 gr. šećera 500 gr. brašna brašna tip 400 1 prašak za pecivo sok i rendana kora jednog limuna pola šolje jogurta 4 jaja 1 kesica vanil šećera + 3 kašike kakaoa 4 kašike jogurta 1 kašika šećera Priprema : Penasto umutiti margarin sa šećerom, potom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo , jogurt , sok i koru limuna , jaja . Mutiti dok se ne sjedini.  Uzeti jednu trećinu testa i dodati u nju kakao , 4 kašike jogurta , 1 kašiku šećera . Podmazati kuglof margarinom i posuti prezlama. Sipati prvo svetli deo , potom tamni i viljuškom spiralno kružnim pokretima podvući tamni deo pod svetli. Staviti u unapred zagrejanu pećnicu i peći 55 do 60 minuta na 175 stepeni. Izvaditi iz rerne , ohladiti pola sata i potom izručiti iz kalupa. Posuti prah šećerom.

Slana kikiriki torta

u poslednje vreme sam postala ljubitelj pikantnih stvari .. tako i slanih torti .Idealna za predjelo na većim slavljima. Sastojci za koru  : 6 jaja 150 gr. iseckane , mesnate slanine 1 glavica crnog luka 100 gr. kikirikija neslanog ,mlevenog 6 kašika brašna 1 kašika senfa 1 prašak za pecivo Sastojci za fil : 500 gr. fete 250 gr. kisele pavlake 400 gr. šampinjona 100 gr. mlevenog , nesoljenog kikirikija 300 gr. šunkarice 150 gr. kiselih krastavaca Priprema : Propržiti slaninu sa crnim lukom . Ohladiti . Umutiti jaja , dodati brašno sa praškom za pecivo  ... potom kikiriki, prženu slaninu ( usitnjenu u secku ) i senf i lagano varjačom izmešati . Sipati smesu u papirom obložen pleh prečnika 32 cm i peći 35 minuta na 175 stepeni. Ohladiti . Fil : propržiti šampinjone na malo ulja oko 10- tak minuta .Ohladiti i isitniti u secku ... isto i kisele krastavce i šunkaricu . Fetu izmešati sa kiselom pavlakom , potom dodati usitnjene šampinjone , kikiriki, kisele krast

Kokos kuglof i ja zaboravna

ponovo smo se okupile u Novom Sadu . Tema - kuglofi! Kao što vidite na slici , mašti domaćica nema kraja. U prijatnoj atmosferi restorana smo ćarlatale o receptima , teškoćama pri pravljenu , razlike u kalupima . Verovatno očekujete da otkrijem gosta... ali to ćete pročitati u najnovijem broju. Mogu samo otkriti da je veoma poznata plavuša .. pa sad.... Ovo je jedan od kuglofa koje sam napravila , ali moram priznati da mi se potkrala greška. Nisam slikala ceo, ukrašen  kuglof  . Dešava se ; pogotovu kad se pravi više uporedo . I ja sam od krvi i mesa .  Ovog puta ćete upotrebiti maštu ili se snaći na slici.  Sastojci  : 250 gr. mekog margarina ( sobna temperatura ) 250 gr. šećera 300 gr. brašna prašak za pecivo   1 vanil šećer 6 jaja 75 gr. oljuštenog ,  pečenog , mlevenog badema  100 gr. kokosa 100 gr. kandiranog ananasa ( isitniti ga u secku ) sok i kora jednog limuna 180 ml  jogurta Priprema : Umutiti penasto margarin sa šećerom, vanil - še