Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 1, 2023

Džem od paprika

  Sastojci :  4,5 kg  crvene paprike  2 ljute papricice - feferone 600 gr šećera  100 gr soli 300 gr senfa 300 ml alkoholnog sirćeta  300 ml ulja 1 glavica belog luka  veza peršuna list Bibera u zrnu 3 kašike  Priprema: Oprati paprike i staviti u dublji sud ( zapremine  9l). Peći u pećnici 2 sata na temperaturi 200 stepeni.  Pečene paprike pokriti kuhinjskom krpom I poklopiti poklopcem.  Posle pola sata oljuštiti papriku ,očistiti od peteljki I semenki . U šerpi (zapremine 5 l ) sipati ulje , dodati Iscepkane paprike,  beli luk , biber, šećer i  so . Kuvati na tihoj vatri.  Posle 30 do 40 minuta kad se smesa počne zgusnjavati,dodati senf, alkoholno sirće I iseckani peršun. Dobro ukuvati.  Oprati tri tegle, osušiti , napuniti džemom. Zapeci na 100 stepeni 15 minuta.  Poklopce dezinfikovati rakijom i zatvoriti tegle.  Tegle uviti kuhinjskom krpom i ostaviti da se polako ohlade.