ili hlebnjača . Mediteranska kombinacija kvasnog testa sa maslinovim uljem , šeri paradajzom , crnim maslina i ruzmarinom predstavljaju idealno rešenje za posni ručak. Sastojci za testo : 600 gr. brašna tip 400 300 ml mlake vode 25 gr. svežeg kvasca 50 ml maslinovog ulja 1 ravna kašika soli + par kapi maslinovog ulja 220 gr. šeri paradajza 220 gr. crnih maslina bez koštica 3 kašike susama 3 kašike ruzmarina Priprema : Rastopiti kvasac u mlakoj vodi i pomešati sa ostalim sastojcima. Umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu sat vremena da se diže. Potom razmesiti , rastanjiti oklagijom ili rukama i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm . Prstima praviti udubljenja u testu i namazati ga sa maslinovim uljem. Posuti susam i ruzmarin , poredjati ravnomerno šeri paradajz i crne masline. Peći na 180 stepeni 50 do 55 minuta. Malo ohladiti i potom seći na željene komade. ps. Možete i manje soli staviti u testo, po ukusu .
kuvati je lako - samo treba znati kako