ili hlebnjača .  Mediteranska kombinacija kvasnog testa sa maslinovim uljem , šeri paradajzom , crnim maslina i ruzmarinom predstavljaju idealno rešenje za posni ručak.     Sastojci za testo  :   600 gr. brašna tip 400   300 ml mlake vode  25 gr. svežeg kvasca   50 ml maslinovog ulja   1 ravna kašika soli     +   par kapi maslinovog ulja   220 gr. šeri paradajza   220 gr. crnih maslina bez koštica   3 kašike susama   3 kašike ruzmarina     Priprema :   Rastopiti kvasac u mlakoj vodi  i pomešati sa ostalim sastojcima. Umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu sat vremena da se diže. Potom razmesiti , rastanjiti oklagijom ili rukama i staviti u podmazan pleh prečnika 32 cm .   Prstima praviti udubljenja u testu i namazati ga sa maslinovim uljem. Posuti susam i ruzmarin , poredjati ravnomerno šeri paradajz i crne masline.    Peći na 180 stepeni 50 do 55 minuta. Malo ohladiti i potom seći na željene komade.      ps. Možete i manje soli staviti u testo, ...
kuvati je lako - samo treba znati kako