Kad je Ačak pita izglasana setila sam se odmah Tanjine verzije ( recept možete videti ovde ). Patina verzija Ačak pite je malo šturo napisana . Da nije bilo Milkicinog objašnjenja , razvila bih samo koru bez ikakvog presavijanja i premazivanja. Pojednostavila sam postupak pripreme. Deljenje na jufke i premazivanje svake u suštini je dobro , ali verovatnoća da bude lisnato je 50 -50 , a ume da omane kad vam najviše zatreba. Tako da sam se opredelila za bakinu bržu verziju. Sastojci : 500 gr. brašna tip 500 250 ml mlake vode pola kašičice soli trećina kašičice šećera 10 gr. kvasca 2 pune kašike masti Fil : 1 kašika masti 2 crvena luka 500 gr. kiselog mleka pola kaščice soli 4 jaja Priprema : Prosejati brašno i posoliti ga. Rastopiti kvasac sa šećerom i preliti brašno . Zamesiti glatko testo. Ostaviti da miruje sat vremena. Razviti tanko koru oklagijom i premazati rastopljenom mašću. Uviti sa gornje i donje strane i potom uviti koru s leve i desne strane na
kuvati je lako - samo treba znati kako