po receptu Johana Lafera . Ovo je recept sa početka njegove karijere, zabeležen u mojoj teci tokom njegove kulinarske emisije . Imam par njegovih knjiga , ali ovaj recept nije u njima ... Tokom 15 tak godina se odomaćio u našem domu i svaki put je malo voćno uživanje. Johan Lafer je u Nemačkoj " kralj dezerata " i moj uzor po tom pitanju . Pre toga baš nisam toliko vodila računa o izgledu kolača :D Šta ovaj biskvitni rolat izdvaja od drugih ? Vazdušasto testo koje se topi u ustima u kombinaciji sa marmeladom ( po želji - bitno sa komadićima voća ) osvaja svojom jednostavnošću. Brz i lagan dezert koji ne zahteva dodatni krem ili šlag. Sastojci : 5 jaja 125 gr. šećera 125 gr. bašna 25 gr. gustina 1 kašičica praška za pecivo 5 kašika hladne vode sok pola limuna Priprema : Umutiti penasto belanca sa malo soli. Dodati žumanca , šećer i hladnu vodu i mutiti dalje dok masa ne udvostruči svoj volumen... dok ne postane svetlo žuta. Pomešati brašn
kuvati je lako - samo treba znati kako