Sastojci : 10 listova kora za baklavu 400 gr. bele čokolade 50 gr. margarina 3 kesice vanil šećera 200 gr. mlevenog keksa 100 gr. mlevenih badema 100 gr. suvog groždja 50 ml ruma + 500 gr. šećera 500 ml vode 2 limuna Priprema : Potopiti suvo groždje u rumu najmanje pola sata. Rastopiti belu čokoladu sa margarinom na pari. Dodati vanil šećer, mleveni keks , bademe i suvo groždje sa rumom. Poslagati 5 listova kora za baklavu jednu do druge i filovati polovinom fila . Uviti i naseći u razmaku od 3 cm. Ponoviti postupak još jednom. Peći na 200 stepeni 30 do 35 minuta. Šećerni sirup : kuvati šećer sa vodom oko desetak minuta . Skloniti sa ringle i dodati limunov sok. Prelivati vruću baklavu dok ne upije. Pravljeno u okviru akcije "Domaćica meseca " ( Pošalji recept ) za decu u Sremskoj Kamenici. Verzija za štampu
kuvati je lako - samo treba znati kako