Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 2, 2014

Čokoladna keks baklava

Sastojci : 10 listova kora za baklavu 400 gr. bele čokolade 50 gr. margarina 3 kesice vanil šećera 200 gr. mlevenog keksa  100 gr. mlevenih badema  100 gr. suvog groždja 50 ml ruma + 500 gr. šećera  500 ml vode 2 limuna  Priprema : Potopiti suvo groždje u rumu najmanje pola sata. Rastopiti belu čokoladu sa margarinom na pari. Dodati vanil šećer, mleveni keks , bademe i suvo groždje sa rumom. Poslagati 5 listova kora za baklavu jednu do druge i filovati polovinom fila . Uviti i naseći  u razmaku od 3 cm. Ponoviti postupak još jednom.  Peći na 200 stepeni 30 do 35 minuta.  Šećerni sirup : kuvati šećer sa vodom oko desetak minuta . Skloniti sa ringle i dodati limunov sok. Prelivati vruću baklavu dok ne upije.  Pravljeno u okviru akcije "Domaćica meseca " ( Pošalji recept ) za decu  u Sremskoj Kamenici.  Verzija za štampu