Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 6, 2013

Štrudla sa bundevom

Sastojci : 1,2 kg brašna tip 500 40 gr. svežeg kvasca 150 gr. šećera na vrh noža soli 4 jaja 240 ml ulja 375 ml mlakog mleka Nadev : 800 gr. rendane bundeve 100 gr. suvog groždja 4 kašike ruma 250 gr. seckanih oraha 8 kašika šećera 1 kašičica cimeta + 60 gr. čokolade za kuvanje  Priprema : Nadev spremiti neposredno pre filovanja testa - suvo groždje zatopiti u rumu 15- tak minuta i pomešati potom sa sveže rendanom bundevom, seckanim orasima, cimetom i  šećerom. Testo : Rastopiti kvasac u mlakom mleku  sa malo soli . Sipati u prosejano brašno i dodati ulje, šećer i jaja. Zamesiti testo ručno dok se ne odvoji testo od ruke ili mikserom do pojave mehurića. Staviti testo u dublju posudu i prekriti mokrom kuhinjskom krpom ili poklopcem. Ostaviti 4-5-6 sati na toplom mestu da  udvostruči svoj volumen. Razmesiti na brašnjavoj podlozi i podeliti na 5 jufki . Rastanjiti jufku na pola cm debljine , narendati malo čokolade  i rasporediti nadev . Uvi

Gorgonzola rozen sa džemom od slanine

Sastojci za rozen : 6 korica za slanu rozen tortu 300 gr. gorgonzole 250 do 300 gr. kisele pavlake 3,2 % 3 kašike ulja 200 gr. badema 50 gr. očišćenih , mlevenih pistaća Sastojci za džem od slanine : 150 gr. mesnate slanine- pančete 10 glavica crnog luka pola češnja belog luka pola kašičice ljute aleve paprike ravna kašičica instant nes kafe  3 kašike šećera  3 kašike sirćeta 3 kašike vode  za ukrašavanje : malo kisele pavlake  Priprema :  Rozen : Bademe blanširati - staviti pola litre vode da proključa , potom preliti  bademe i ostaviti minut u toj vodi .Ocediti i "preseći " sa hladnom vodom . Ocediti ponovo i skidati ljuspe sa badema. Ostaviti po strani 100 gr. badema za ukrašavanje , a ostalo samleti. Gorgonzolu u blenderu usitniti sa kiselom pavlakom i tri kašike ulja.  Dodati mlevene bademe i pistaće i sve dobro sjediniti. Mazati slane rozen korice tim filom. Ostaviti dva sata u frižderu .  Džem od slanine : Iseckati si