Ovu tortu pravim već godinama . Pogodna je i za varijacije . Uspeh zavisi od svežine jaja i po mogućstvu koristite domaća . Sastojci za 2 kore : 20 belanaca 900 gr. šećera 10 kašičica gustina 2 kašičice sirćeta Fil : 20 žumanaca 8 kašika šećera 400 ml mleka 1 prašak za puding ukus vanila 6 ravnih kašika brašna tip 400 meko 2 burbon vanil šećera 200 gr. bele čokolade 200 gr. lešnika sok jednog limuna 250 gr. putera ili margarina + ukrašavanje : 400 ml slatke pavlake 200 gr. listića badema 100 gr. bele čokolade fondan ruže Priprema : Zagrejati rernu na 125 stepeni . Umutiti 10 belanca sa prstohvatom soli , potom dodati 450 gr. šećera i mutiti dalje dok se šećer potpuno ne istopi i belanca udvostruče svoj volumen ( 20 do 25 minuta ). Na kraju dodati 5 kašičica gustina i kašičicu sirćeta i mutiti još 5 minuta. Sipati umućena belanca u pek papirom obložen pleh prečnika 30 cm . Sušiti koru na 125 stepeni ( ili 150 ) sat vremena. Potom otvoriti malo r
kuvati je lako - samo treba znati kako