moj najomiljeniji doručak. Pored ovog kiselog mleka , poridž , rižane galete , musli i kremići nemaju nikakve šanse ( iako ih obožavam ) . Moj otac je često pričao o ličkom kiselom mleku koje je pravila moja baba Marija ... u to vreme se pravilo odokativno sa domaćom podmetom. Tada je vreme sporije proticalo , radili su se teži poljski radovi tako da je bila potrebna i hrana koja daje energiju. Posle par isprobavanja , došla sam do ovog recepta. I znam ko će se sve obradovati receptu. Moja ulaznica za ajme koliko nas je , mesec novembar - domaćica Nataša i tema kiselo mleko . Sastojci : 2, 5 litre domaćeg mleka ( kravljeg, ovčijeg ili kozijeg po želji ) 1 čaša kiselog mleka 100 gr. grubljeg kukuruznog brašna Priprema : Skuvati mleko i dodati palentu . Kuvati dva minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti otprilike sat vremena . Staviti kiselo mleko i promešati. Uviti šerpu u ćebe i ostav...
kuvati je lako - samo treba znati kako