Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 11, 2012

Ličko kiselo mleko

moj najomiljeniji doručak. Pored ovog kiselog mleka , poridž , rižane galete , musli i kremići nemaju nikakve šanse ( iako ih obožavam ) .  Moj otac je često pričao o ličkom kiselom mleku koje  je pravila moja baba Marija ... u to vreme se pravilo odokativno sa domaćom podmetom. Tada je vreme sporije proticalo , radili su se teži poljski radovi tako da je bila potrebna i hrana koja daje energiju.           Posle par isprobavanja , došla sam do ovog recepta. I znam ko će se sve  obradovati receptu.  Moja ulaznica za ajme koliko nas je , mesec novembar - domaćica Nataša i tema kiselo mleko . Sastojci : 2, 5 litre domaćeg mleka ( kravljeg, ovčijeg ili kozijeg po želji ) 1 čaša kiselog mleka 100 gr. grubljeg kukuruznog brašna Priprema : Skuvati mleko i dodati palentu . Kuvati  dva minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti otprilike sat vremena . Staviti kiselo mleko i promešati. Uviti šerpu u ćebe i ostaviti preko noći da se postepeno hladi. Trajnost ovog mleka je 5 dana

Pržena crna džigerica

     Kad sam bila na Adi Taci mi je skrenula pažnju na važnost  iznutrica u ishrani i velikoj količini koenzima Q10 koji sadrže. Mada se kuvanjem 20 % razori . Ishrana je veoma bitna i njena raznovrsnost. Ne pomažu ni najskuplje kreme , ako se drže rigorozne dijete i ako uskraćujete organizmu odredjene namirnice . Lepota ipak dolazi iznutra i nemojte pokleknuti pred raznim iskušenjima . Prskano izlazi iz mode , a jednom učinjen zahvat je nepovratan  . Recept za žene u najboljim godinama ... i naravno za one koji vole iznutrice. Sastojci : 1 kg crne džigerice ( teleće, jagnjeće ili jareće ) 1 češnjak belog luka 1 kašičica ruzmarina 3 kašike senfa  50 ml ulja + biber 1 ravna kašika soli brašno po potrebi ulje za prženje Priprema : Oprati crnu džigericu , očistiti od žilica i iseći na režnjeve . Dodati iseckan beli luk , ruzmarin, senf i ulje i marinirati 4 sata . Potom ocediti od viška tečnosti .  Posoliti i valjati svaki komad u brašno i pržiti sa svake strane