brza , posna salata .... prirodne boje su najlepše boje i sve što nam treba nadohvat ruke samo treba očuvati i pametno koristiti . Sastojci : 3 glavice zelene salate 1 crni luk 12 kašika jabukovog sirćeta 6 kašika ulja 1 kašičica šećera 1 ravna kašika soli 2 kašike senfa + 900 gr. kukuruza šećerca 800 gr. crvenog pasulja 2 kašike mirodjije bibera po želji ravna kašika soli 1 konzerva tunjevine sok i rendana kora jednog limuna Priprema : Očistiti salatu od spoljnih i požutelih listova i oprati i ocediti od suvišne vode. Spremiti vinegrete : pomešati 12 kašika jabukovog sirćeta sa 6 kašika ulja , dve kašike senfa , šećerom , iseckanim crnim lukom i posoliti . Time preliti listove salate. Kukuruz šećerac dinstati 15 - tak minuta i začiniti sa mirodjijom , posoliti i pobiberiti . Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi . Ocediti crveni pasulj iz konzerve i oprati . Koristila sam iz konzerve jer po mom kriterijumu zadovoljava sve standarde , kao i paradajz pe
kuvati je lako - samo treba znati kako