Potrebno je za testo : 500 gr. kukuruznog brašna 1 šolja kisele vode 1 šolja jogurta 1 šolja ulja 3 jaja 1 prašak za pecivo 100 gr. biljnog sira ili po želji - kačkavalj itd. 1 kašičica soli Za fil : 700 gr. blitve ili spanaća 1 šolja jogurta 1 jaje 1 kašika začina 100 gr. prezli za posipanje : 50 gr. prženog susama 50 gr. rendanog biljnog sira Priprema : Blitvu dinstati na malo ulja sa začinom tri minuta. Pomešati sa prezlama , jajetom i jogurtom. Izmešati sve sastojke za testo i podeliti na dva dela . Prvi deo testa sipati u pleh prečnika 30 cm i peći 15 minuta na 200 stepeni. Na polupečenu koru sipati fil od blitve i preko fila drugi deo testa. Vratiti u pećnicu i peći dalje 30 minuta na istoj temperaturi. Potom posuti susamom i rendanim sirom, zapeći u pećnici još 10 minuta dok se sir ne " otopi ". Malo ohladiti i seći po želji . Na slici sa seckanom turšijom.
kuvati je lako - samo treba znati kako