imala sam sreću pa sam imala još šaku divljeg lešnika koji je intezivniji od pitomog ... mada i kada se obični prepeče i oljušti , blizu je po ukusu . Zato kad odete na selo , prošetajte se .. vredi u svakom slučaju . Potrebno je : 250 gr. finog kukuruznog brašna 300 gr. stonog margarina 6 kašika šećera 100 gr. brašna 100 gr. mlevenih lešnika 100 gr. suvog groždja 2 kašike likera od kajsije ili rum 5 jaja 1 vanil šećer 1 prašak za pecivo sok dve narandže sok jednog crvenog grejpfruta Priprema : Istopiti margarin. Pomešati kukuruzno brašno sa običnim brašnom , praškom za pecivo, vanil šećerom i šećerom ... potom dodati sok narandže i grejpfruta , liker i jaja ( ne moraju biti umućena ) . Sve dobro izmešati i na kraju istopljeni margarin i ml. lešnike . Sipati u kalup za djuveč i peći 45 minuta na 200 stepeni . U toku pečenja kolač prekriti alu folijom da ne bi izgorio. Pečen kolač iseći po želji i preliti karamel sosom.
kuvati je lako - samo treba znati kako