Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за април 29, 2012

Marinirana jaretina sa barenim povrćem

lepo je vreme.Samim tim menjamo i ishranu , komzumiramo više povrća . Ne znam kako vama,  ali meni se ona grozna hladnoća smučila .  Ovo je jedan od recepata koji ne zahteva previše vremena u kuhinji. Uz dobru organizaciju možete imati za sat vremena ručak za 4 osobe sa malo truda. Možda će vas iznenaditi način pripremanja . Poslušala sam savet Lichtera da se meso peče prvo na 85 stepeni... pa onda proprži , iz jednostavnog razloga . Ovako mogu biti sigurna da će meso biti rozikasto i meko , a kod obrnutog postupka meni se uvek prepeče. Još par trikova stranih kuvara : meso je živo ako je mekoće vrha jezika , ako je mekoće hrskavice nosa medium  , a prepečeno  je ako je tvrdoće čela :D Mislim da sam uspela da ipak bude medium .  Sastojci : 1 kg čistog jarećeg mesa ( najbolje but ) 75 gr. svežeg , rendanog djumbira 1 kašika meda 1 kašika ruzmarina pola šolje maslinovog ulja sok i rendana kora jednog limuna Priprema : Iseći meso po želji  i izmešati sa preostalim sastojc

Uskršnji vijenac - po Vrtaljicinom receptu

tema KuVarijacija april - Uskršnji venac po Vrtaljicinom receptu . Pridržavala sam se recepta u najvećoj mogućoj meri. U fil sam dodala i par kašika marmelade od kajsija i suvo groždje. Jabuke i suvo groždje su dobitna kombinacija .  Težina pripreme : jednostavna. Nisam prekrivala alu folijom prilikom pečenja ... smanjila sam temperaturu na 180 stepeni i pekla 50 minuta. Pečeno testo nisam aprikotirala , samo sam namazala parčetom margarina i posula prah šećerom.  Šteta što kompjuteri nemaju i mirisne zvučnike .... jer miris pečenog testa  koji se širio kućom vam ne mogu dočarati . Testo je izuzetno meko  i vazdušasto . Fil od jabuke je odmeren. Pekla sam ga u plehu dijametra 28 cm ...  drugi put ću verovatno izabrati veći pleh i staviti šolju prilikom pečenja ili pripremiti u kuglof formi .  Neću sad previše brbljati. Slike neka govore same za sebe. Nekad ispričaju bolje priču nego ljudi :D. Uskršnja jaja sam dobila na poklon