Ajme, koliko nas je ! Mesec jun ,domaćini Ana -Marija i Mislav sa Foozdarija ; tema šumsko voće . Ovo sam već planirala praviti tako da nisam puno razmišljala . Falilo je možda vremena , a ponekad i materijala. Nekad treba vremena " da se sve kockice slože " rekli bi neki . Ovaj kolač sam jela prošle godine u Nemačkoj u turskoj pekari. U stvari sam ušla da kupim samo kiflu, a turci kao turci gostprimljivi tako da sam popila i kafu i pojela ovaj kolač i ponela puter kolač za zalihu. Da, za zalihu koja je trajala do uveče :D Na prvi pogled , pekara je bila sasvim obična. Nije odskakala svojim izgledom od drugih pekara , jedino eto lokacija centar grada . Nemci obožavaju posle ručka negde oko 14 - 15 h da odu na jedno parče torte ( ein Stückchen Torte ) i kafu i to je neka vrsta rituala. Moram priznati da sam taj ritual odmah usvojila. Nedeljni jogging i vožnju bajsom nešto teže. Gazda je nemačkim receptima dao neku svoju ličnu notu. Nemci obično prave...
kuvati je lako - samo treba znati kako