Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 7, 2010

Trobojna pita

ovaj recept sam videla u dečijoj emisiji tv Dubai pre otprilike 20 godina . Ostao mi je u sećanju .. a kad sam je napravila shvatila sam i zašto: potpuno jednostavna , prija oku, nije potrebna nikakva dodatna dekoracija i ukusna. Potrebno je : 500 gr. kora za gibanicu 300 gr. dinstane blitve ili spanaća 300 gr. dinstane mrkve 300 gr. salame po želji malo ulja Priprema : Spanać ili  blitvu dinstati na malo ulja 5 minuta .Mrkva se dinsta 15 - posoliti , pobiberiti po ukusu. Salamu izrendati ili iseckati . Poredjati 4 kore jednu do druge i staviti na 1 koru dinstanu blitvu, na drugu dinstanu mrkvu , na treću salamu -uviti i premazati uljem. Ponoviti još dvaput. Peći na srednoj šini 35 minuta na 180 stepeni . Pečeno poprskati s malo vode . Iseći .

Majonez homemade Ouuups .. ma, domaaći bre

1 jaje 200 ml ulja 2 kašike senfa soli po ukusu biber 1 kašičica sirćeta Priprema : Pomešati sveže jaje , ulje, senf , soli , biber i mutiti miksirstapom 2 minuta. Potom dodati sirće , izmešati. Odmah upotrebiti... ili ga držati u frižderu jedan dan.. NE VIŠE .. zbog salmonela. Predlog za brz ručak : skuvajte špagete i pomešajte sa tunjevinom, pavlakom , majonezom i usitnjenom turšijom . Neće vas odbiti niko :D.

Pire od bundeve sa hrskavom piletinom i remuladom

Potrebno je za pire : 600 gr. bundeve 200 ml vode soli po ukusu 120 gr. instant pirea 75 gr. butera muskatni oraščić Za piletinu : pile teško 1, 5 kg 2 kašike kima 2 kašike kečapa 2 kašike aleve paprike 2 kašike senfa 2 kašike soja sosa 1 kašika soli za remuladu : 1 jaje 200 ml ulja 2 kašike senfa soli po ukusu 50 gr. pavlake 3,2 % 4 paprike iz turšije 2 feferone iz turšije 2 zelena paradajza Priprema : Iseći bundevu na kocke, posoliti i skuvati u vodi 15 do 20 minuta. Isitniti miksirstapom , dodati instant pire , buter i muskatni oraščić i dobro izmešati. Ostaviti deset minuta poklopljeno. Pomešati kim, kečap , alevu papriku,soja sos , senf i so i time namazati pile spolja i iznutra. Staviti u podmazan pleh i peći sat vremena na 150 stepeni ( okrenuti po potrebi). Zatim povećati temperaturu na 200 stepeni i peći dalje 20 minuta. Miksirstapom napraviti domaći majonez od jajeta, ulja senfa i soli ; zatim dodati 50 gr. pa