Kad odete u goste podrazumeva se slatka završnica u vidu torte ili kolača  i naravno razgovor o pripremi i "maminom čuvenom kuvaru " ovog puta iz 1959.godine . Možda će vam zvučati poznato da tadašnji recepti nemaju mana i da su mere tačno date . Iako prijašnji kuvari nemaju  fotografije , već pri čitanju recepata znate da nećete omanuti. Lepo su objašnjeni , tako da se u pečenju kolača oprobavaju početnici i muškarci koji ne peku baš rado kolače.  Tajna ovog kolača je u njegovoj vazdušastoj , mekoj kori i sočnim višnjama.   Korišćene šoljice za crnu kafu .     Sastojci :   6 jaja    na vrh noža soli    2 šoljice šećera   4 šoljice brašna tip 400   2 šoljice ulja   1 kesica vanil šećera   2 kašičice praška za pecivo    +   400 gr. višanja     Priprema :   Umutiti 6 belanaca sa malo soli , potom dodati šećer i dalje mutiti . Potom dodavati  jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Dodati prosejati brašno sa praškom za pecivom i na kraju ulje. Sipa...
kuvati je lako - samo treba znati kako