Kad odete u goste podrazumeva se slatka završnica u vidu torte ili kolača i naravno razgovor o pripremi i "maminom čuvenom kuvaru " ovog puta iz 1959.godine . Možda će vam zvučati poznato da tadašnji recepti nemaju mana i da su mere tačno date . Iako prijašnji kuvari nemaju fotografije , već pri čitanju recepata znate da nećete omanuti. Lepo su objašnjeni , tako da se u pečenju kolača oprobavaju početnici i muškarci koji ne peku baš rado kolače. Tajna ovog kolača je u njegovoj vazdušastoj , mekoj kori i sočnim višnjama. Korišćene šoljice za crnu kafu . Sastojci : 6 jaja na vrh noža soli 2 šoljice šećera 4 šoljice brašna tip 400 2 šoljice ulja 1 kesica vanil šećera 2 kašičice praška za pecivo + 400 gr. višanja Priprema : Umutiti 6 belanaca sa malo soli , potom dodati šećer i dalje mutiti . Potom dodavati jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Dodati prosejati brašno sa praškom za pecivom i na kraju ulje. Sipati smesu u pek papirom o
kuvati je lako - samo treba znati kako