većina ljudi ne voli iznutrice , što je jednim delom opravdano . Postoji priča da je mesaru pukla guma . Slučajni prolaznik mu je pomogao da zameni gumu. Mesar je bio svestan da ga neće videti ponovo i kao znak zahvalnosti dao mu je savet da ne jede crnu džigericu . Jetra ima ulogu detoksikacije organizma i ako se životinja hrani koncentratima , taloži se u njoj. Zato nadjite mesara " od poverenja " koji će sačuvati dobro parče mesa za vas ili podržite poljoprivrednike kupovinom organskih proizvoda . Sastojci : 1,6 kg mlevene teleće crne džigerice ( jagnjeće, jareće ) 1 ravna kašika soli 4 jaja 1 glavica oljuštenog , usitnjenog belog luka 10 kašika prezli 1 rendani krompir biber Priprema : Pomešati sve sastojke i dobro sjediniti . Zagrejati u tiganju ulje i kašikom stavljati smesu . Pržiti sa svake strane 4 do 5 minuta . Pržene staviti na papir da se ocede . ps .Serviranje po želji . Može kao sendvič sa kačkavaljem i paprikom ili kao
kuvati je lako - samo treba znati kako