Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за мај 26, 2013

( K )OOH!!! _ brzi sladoled od maline

KuVarijacije - mesec maj, ovog puta je izglasan Jelenin Koh sa bloga foodforthought . Jelenin blog odlikuju kako novi , tako i starinski tradicionalni recepti . Koh je jedan od tradicionalnih  recepata u novom ruhu - obogaćen u Jeleninoj verziji sa slatkom od višanja.  Vazdušasta , natopljena kora koja se topi u ustima i voće su uvek dobitna kombinacija. Moja prvobitna zamisao je bila da napravim sa sosom maline, ali kako to biva u životu uvek ispadne nešto deseto . A sve je počelo kad sam izvadila pečeni koh iz rerne i miris se raširio po kući.  Pogadjate ? Nije bilo vremena za sos. Moralo se probati ODMAH.  U rukama sam držala zamrznute maline i slatku pavlaku i rodila se ideja . Koh i sladoled i to najbrži ! Sastojci za koh : 6 jaja 6 punih kašika šećera 1 vanil šećer 8 punih kašika griza rendana kora jednog limuna Mlečni preliv  : 1 litar mleka  2 pune kašike šećera 2 vanil šećera brzi sladoled od maline : 400 gr. malina 180 ml sla

Beze kocke sa ribizlama

Lake, voćne sa debelim slojem bezea . Moj slatki način da oteram ovaj mali oktobar iz proleća i rešim se prošlogodišnjih zaliha ribizli. Sastojci za koru : 250 gr. margarina ( omekšalog na sobnoj temperaturi ) 125 gr. šećera 225 gr. brašna  1 kesica praška za pecivo  6 žumanaca 80 gr. ovsenih pahuljica 1 vanil šećer sok jedne narandže Sastojci za beze : 6 belanaca  9 kašika šećera 6 kašika hladne vode 450 gr. ribizli  Priprema : Umutiti penasto margarin sa šećerom i vanil šećerom. Dodavati jedno po jedno žumance uz stalno mućenje . Potom sjediniti sa prosejanim brašnom , praškom za pecivo, narandžinim sokom i ovsenim pahuljicama. Sipati smesu u pek papirom obložen kvadratasti pleh dimenzija 25 x 40 i peći 25 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proveriti da li je testo pečeno. Umutiti penasto  belanca sa malo soli , potom dodati šećer i hladnu vodu i mutiti desetak minuta dok ne postane čvrst sneg. 1/3 snega pomešati sa ribizlama i namazati na peč