KuVarijacije - mesec maj, ovog puta je izglasan Jelenin Koh sa bloga foodforthought . Jelenin blog odlikuju kako novi , tako i starinski tradicionalni recepti . Koh je jedan od tradicionalnih recepata u novom ruhu - obogaćen u Jeleninoj verziji sa slatkom od višanja. Vazdušasta , natopljena kora koja se topi u ustima i voće su uvek dobitna kombinacija. Moja prvobitna zamisao je bila da napravim sa sosom maline, ali kako to biva u životu uvek ispadne nešto deseto . A sve je počelo kad sam izvadila pečeni koh iz rerne i miris se raširio po kući. Pogadjate ? Nije bilo vremena za sos. Moralo se probati ODMAH. U rukama sam držala zamrznute maline i slatku pavlaku i rodila se ideja . Koh i sladoled i to najbrži ! Sastojci za koh : 6 jaja 6 punih kašika šećera 1 vanil šećer 8 punih kašika griza rendana kora jednog limuna Mlečni preliv : 1 litar mleka 2 pune kašike šećera 2 vanil šećera brzi sladoled od maline : 400 gr. malina 180 ml sla
kuvati je lako - samo treba znati kako