Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за октобар 14, 2012

Beli čokoladni mus sa karijem

da, da.. dobro čitate sa karijem  Moram priznati da je kari kao slatki dezert za mene novi teren. Ideju da napravim kari kao slatkiš mi je dala Kerstin koja je organizovala ovaj event . Kari sam obično koristila u slanim jelima sa voćem - sa kajsijama i ananasom. Ananas je najbolji u kombinaciji sa belom čokoladom i kokosom, malo lisnatog i iskoristila sam " pomoć prijatelja " - jedno je vodilo drugome i dezert je bio na kraju gotov. Šta da vam kažem ... fenomenalno je ispao . Svi koji su probali misle da je djumbir u pitanju . Tako da ako volite da eksperimetišete , isprobajte . Nećete se pokajati . Sastojci :  3 žumanca 100 gr. bele čokolade 3 belanca 200 ml slatke pavlake 10 gr. želatina u prahu 1 vanil šećer 4 kašike šećera sok pola limuna ravna kašičica karija 50 ml mleka + 250 gr. lisnatog testa 3 kašike šećera 3 kašike kokosa Priprema : Skuvati na pari krem od  3 žumanca , karija , bele čokolade, mleka, vanil šećera  i

Dunja pod lupom FBI

FBI rukavice ovog puta kod Dunje . Moram priznati da sam malo duže tražila recepte . Dunjin blog je prvenstveno okrenut njenom poslu ili hobiju - grnčariji , vitražima i pravljenju mozaika. Hrana je više prateći , ali ne manje važan deo njenog života. Obično kažu u zdravom telu zdrav duh , a da bi funkcionisali potrebna je i zdrava hrana.Svaka fotografija njenog bloga  ima umetničku vrednost i hranu koju sprema svojim ukućanima odiše ljubavlju . Dunja ima jednu rečenicu koja mi se svidela na blogu - da snaga , toplina, ljubav i vatra je najbolja iz hlebne zidane peći . Mislim da malo greši,  te osobine izviru iz samog čoveka . Bez ovih osobina čovek je samo šuplje drvo koje se povija pri svakom udaru vetra. Dunja drži na svom dlanu ceo svet dok je okružena porodicom , prijateljima koji je vole  i bavi se poslom koji je ispunjava. Naići ćete na skromnu dobrodošlicu da je njen blog samo kuharski dnevnik .... ja sam zavirila  i i i i i............ Isprobala dva recepta ... O