Nema spektakularno ime, ali mu je takav efekat. Na oko običan , po ukusu fenomenalan i drugačiji po strukturi od svih ostalih keksova koje znate. Moj omiljeni <3 Ne znam da li je bolje testo ili kad je pečen , a po postupku pravljenja veoma jednostavan i brz. Sastojci za 70 do 75 komada : 600 gr. brašna tip 400 250 gr. prah šećera 3 jaja 125 gr. margarina sobne temperature. 4 kapi arome vanile Dr. Oetker Butter - vanilla 1 kašičica sode bikarbone 1 kašika mleka ili jogurta sok pola limuna Priprema : Prosejati brašno , dodati prah šećer i sodu bikarbonu promešati . Šakom napraviti udubljenje u brašnu i dodati 3 jaja, margarin isečen na kocke , aromu vanile, mleko i limunov sok. Mesiti dok testo ne postane glatko. U početku će vam se činiti da je testo suvo i sipkavo . Medjutim dužim mešenjem margarin se topi , a brašno pušta gluten koji lepi testo . Nemojte dodavati više tečnosti od navedenog , nego mesite 4- 5 minuta. Potom razvijte tanko testo deb
kuvati je lako - samo treba znati kako