po receptu Alfonsa Schubecka . Alfons Schubeck je poznati nemački kuvar . Nazivaju ga i Kräuterhexe ( vidar, biljar ) zato što kuva dosta sa biljkama . U petak sam videla njegovu emisiju i ovaj recept mi nije izlazio iz glave. Kandidati ni( su ) baš ispunili zadatak ... a ja radoznala , rešila da se oprobam . I mogu vam reći .. nisam odavno jela ovako dobru čorbu. Ko voli da experimentiše ....izmenila sam malo recept , jer je moja bila previše gusta .. tako da pravilo 1/3 povrća i slatke pavlake i polovina supe nije važila u mom slučaju. Dašak svetske kuhinje u domu kada se sami osećate kao vrhunski kuvar. Sastojci : 640 gr. celera iseckanog u kockice 2, 5 litre vode 1 i po kašika začina 1 kašičica soli bibera po ukusu 1 kašičica djumbira 6 oljuštenih jabuka i isečenih na ploške 100 gr. putera 2 kašike šećera na vrh noža cimeta 100 gr. mlevenih badema ili oraha 250 ml neutralne slatke pavlake Priprema : Staviti celer da se kuva u vodi , sa začinom 30 minuta n
kuvati je lako - samo treba znati kako