Sastojci : 125 ml crnog vina 125 gr. šećera 200 gr. meda 30 gr. mešavina začina za bakine kolače od Kotanyi ( cimet, karanfilić, djumbir, anis, klinčić, kardamom ) 150 gr. margarina 200 gr. marcipana 50 gr. seckanih oraha 100 gr. suvog groždja 100 gr. oranžata sok jednog limuna jedna veća rendana jabuka 450 gr. brašna 1 kesica praška za pecivo 5 jaja + glazura : 100 gr. čokolade za kuvanje 4 kašike šećera 6 kašike vode 6 kašika ulja Priprema : Prokuvati vino sa šećerom , medom i mešavinom začina za bakine kolače. Skloniti sa vatre i rastopiti margarin u vinu. Ohladiti . Pomešati sa seckanim marcipanom , orasima , suvim groždjem, rendanom jabukom, oranžatom i limunovim sokom i sjediniti sa prosejanim brašnom i praškom za pecivo. Potom dodavati jedno po jedno jaje uz stano mućenje. Sipati smesu u dobro podmazan i prezlama posut kalup za kuglof . Peći na 180 stepeni 60 minuta uz povremeno pokrivanje alu - folijom. Ostaviti u kalup
kuvati je lako - samo treba znati kako