kad je napolju temperatura oko 40 stepeni , jedino pravo osveženje ( barem meni ) je sutlijaš . Kad se ohladi i izvade nokle ... pa sa voćem mhmmmm. Ako očekujete sad recept za neki preslatki ..... razočaraću vas. Ovo spada u red dijetalnih . U svakoj dijeti imate pirinčani dan ... tad ga pravim , jer ja baš nisam tako čvrst karakter da izdržim 15 dana bez slatkiša .A pogotovu u kombinaciji sa ovako dobrim , domaćim breskvama . Koristila sam šolju od 250 ml. Dovoljno za osam osoba . Sastojci : 2 šolje pirinča okruglog zrna 3 šolje vode 5 šolja mleka ili sojinog mleka 3 do 5 kašika fruktoze 25 gr. margarina Priprema : U šerpi zapremine 3 litre kuvati pirinač sa vodom i fruktozom uz povremeno mešanje . Kad pirinač upije vodu dodati mleko i kuvati otprilike još 15 minuta - dok se ne zgusne . Na kraju dodati margarin i promešati. Ohladiti .Ostaviti preko noći u frižderu. Servirati sa voćem ili po želji .
kuvati je lako - samo treba znati kako