Tema meseca aprila Ajme, koliko nas je ! leblebija / naut / slanutak , domaćica Tanja . Leblebije ne koristim tako često. Možda je osnovni razlog što su uvek bile već na neki način obradjene - pečene , oljuštene , na merenje i jedini dalji način obrade je bio u hlebu i pecivima. Inspirisana dosadašnjim odličnim receptima drugih blogera , oprobala sam se u vege jelu sa leblebijama. Na moju sreću , našla sam u bio kutku DM -a Bio leblebije - malo skuplje ali zato extra kvalitetne. Razlika izmedju bio i na merenje u ukusu su nebo i zemlja. Ovo je dovoljan razlog da se leblebije nadju češće na našem jelovniku. Sastojci : 450 gr. leblebija 75 gr. mlevenih ,oljuštenih , pečenih , slanih badema 1 ravna kašičica soli biber po želji 2 jaja 100 gr. prezli + 400 ml ulja za prženje + 1 glavica kelja ( moja je bila 800 gr. - ako je i teža , nije problem ) 5 glavica iseckanog ,crnog luka 2 kašičice šećera 1 kašičica soli 125 ml belog vina 125 ml povr
kuvati je lako - samo treba znati kako