domaća verzija ....jeftin, brz i dobar kolač . potrebno je za koru : 11 žumanaca 1 šolja brašna 1 šolja mleka 1 šolja griza 1 šolja ulja 1 prašak za pecivo 1 vanil šećer 8 kašika žutog šećera za fil : 11 belanaca 1 šolja šećera 1 šolja vode sok 1 limuna 100 gr. šećera 300 ml slatke pavlake za dekorisanje : 100 ml slatke pavlake čokoladne mrvice rendana kora jednog limuna Priprema : Izmešati sve sastojke za koru ( žumanca ne moraju biti umućena ) , sipati u bak papirom obložen pleh i peći 15 do 20 minuta na 180 stepeni . Ohladiti koru. Fil : Ušpinovati šolju šećera i šolju vode . Obično postavljaju pitanje kako znaš da je ušpinovan. Postoje dva načina ... kada se pojave mehurići i voda dobije blago žućkastu boju ili test kašikom - umočite kašiku u špinovani šećer , okrenete poledjinu u duvate... ako se stvaraju prstenovi , ušpinovan je. Postoji i treći nesigurni ... dato vreme ... špinovala sam 20 minuta na tihoj vatri ... ali sve zavisi od štednjaka....
kuvati je lako - samo treba znati kako