KuVarijacije , mesec februar - tema Pita hleb od naše Vere. I sama pratim Verin odličan blog Astal - kuhinja moje ravnice koji obiluje specijalitetima vojvodjanske kuhinje - nekih starih otrgnutih od zaborava i odevenih u novo ruho , kao i nekih novijih svetskih specijaliteta. Kod Vere mi se posebno svidja njena snalažljivost i dovitljivost pri kuvanju tako se nemojte iznenaditi ako vam ispeče mafine u pekaču , pljeskavice ili ukusnu slanu tortu . Ako ste poklonik dobrog gurmanskog zalogaja , a pritom vas zanima i priča o nastajanju nekog recepta ili o običajima u Vojvodini ili obožavate kuglofe kao ja - na pravom ste mestu. Pita hleb i moja rerna ... Recept je u suštini jednostavan . Problem je bio u tehnici i umalo nisam kapitulirala pred svojom rernom . Moj štednjak nije star, ali nije baš ni najnoviji tako da sam naučila da 250 stepeni ne znači i da je rerna postigla toliku temperaturu. Stara izreka da ako daš jedan recept na sto ljudi , da ćeš dobiti 100 različiti
kuvati je lako - samo treba znati kako