Sastojci: potrebno je : 500 gr. jagoda 1 šolja soka od jabuke 1 kesica crvenog želatina bibera 2 kašike meda 100 gr. kisele pavlake 20 % masti 250 ml slatke pavlake 1 učvršćivač za šlag 50 gr. rendane čokolade 1 kašika ruma Postupak pripreme: Od 500 gr. jagoda odvojiti 50 gr. i izgnječiti. Jabukov sok sa 1 kašikom meda i biberom ( na vrh noža ) podgrejati i dodati omekšali želatin. Mešati dok se ne istopi i dodati 450 celih jagoda. U jednu dublju širu šerpu staviti u sredinu krpu i nakriviti čaše. U nakrivljene čaše sipati ovu masu i ostaviti da želira 2 sata u frižderu. Umutiti slatku pavlaku sa učvršćivačem , dodati med, rum, kiselu pavlaku, čokoladu,izgnječene jagode i rasporediti u slobodne prostore čaša . Ukrasiti sa umućenom slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Biber se i ne oseti... samo dovodi do izražaja aromu jagode. Ali kome je to nov teren ... može ga izostaviti.
kuvati je lako - samo treba znati kako