Kuvarijacije , mesec oktobar ! Ovog puta smo u gostima kod simpatične Eme . Kao svakom čokoljupcu srce brže zakuca kad vidi sve te čokoladne poslastice i sa kojim strpljenjem ukrašava torte i kolače . Medjutim , sada ćemo se zadržati na kesten mafinima . Ovog puta sam malo izmenila ... bademi nisu dovoljno jaki kad je kesten u pitanju . Ako pratite originalan recept , ipak bi preporučila pečene lešnike. Sastojci : 250 gr. kesten pirea 100 gr. margarina 3 kašike brašna 2 kašike praška za pecivo 3 jaja 100 gr. smedjeg šećera pola kašičice cimeta Ganasche : 200 ml slatke pavlake 100 gr. crne čokolade 15 gr. putera Priprema : Penasto umutiti margarin sa šećerom , dodati rastopljen kesten pire , žumanca , prašak za pecivo , brašno , cimet i mešati dok se ne sjedini . Na kraju dodati umućena belanca. Sipati po dve kašičice u svaki otvor kalupa za mafine . Peći 20 - 25 minuta na 200 stepeni. Ganasche : zagrejati slatku pavlaku
kuvati je lako - samo treba znati kako