Dobila sam na poklon tri bundeve tamburice .. naravno i receptić pride . Isprobala dva - tri puta i izvagala .. mada je ovo u suštini odokativna pita. Ako zafali bundeve slobodno narendajte - ne morate se slepo držati mera. Slatkoća zavisi od kakaoa i od bundeve , ako vam nije dovoljno slatko dodajte šećera . Moja verzija je bez. Sastojci : 500 gr. kora za gibanicu 580 gr. rendane bundeve 8 kašika omiljenog kakaoa Priprema : Tri kore naredjati jednu do druge i posuti sa 2 kašike kakaoa i rendanom bundevom. Spoljnje krajeve uviti 2 cm prema unutra i potom uviti pitu . Ponoviti još triput. Peći 35 minuta na 200 stepeni . Poprskati sa par kapi vode pečene kore i posuti prah šećerom. ps. kakao karamelizira i spaja se sa bundevinim sokom , tako da vam šećer neće nedostajati.
kuvati je lako - samo treba znati kako