Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за децембар 23, 2012

Bundevara sa kakaom

Dobila sam na poklon tri bundeve tamburice .. naravno i receptić pride . Isprobala dva - tri puta i izvagala .. mada je ovo u suštini odokativna pita. Ako zafali bundeve slobodno narendajte - ne morate se slepo držati mera. Slatkoća zavisi od kakaoa i od bundeve , ako vam nije dovoljno slatko dodajte šećera  . Moja verzija je bez. Sastojci : 500 gr. kora za gibanicu  580 gr. rendane bundeve  8 kašika omiljenog kakaoa Priprema :  Tri kore naredjati jednu do druge i posuti sa 2 kašike kakaoa  i rendanom bundevom. Spoljnje krajeve uviti 2 cm prema unutra i potom uviti pitu . Ponoviti još triput. Peći 35 minuta na 200 stepeni . Poprskati sa par kapi vode pečene kore i posuti prah šećerom. ps. kakao karamelizira i spaja se sa bundevinim sokom , tako da vam šećer neće nedostajati.