moji obožavaju mak .Sastojci su bili tu, a inspiracija za fil je bila medjumirska . Korišćena šolja = 200 ml . Sastojci : 500 gr. kora za baklavu I fil : 1 šolja jogurta 200 gr. mlevenog maka 5 kašika šećera 1 vanil šećer 1 šoljica ulja 2 jajeta Sve izmešati . II fil : 3 rendane jabuke III fil : 1 šolja kisele pavlake 100 gr. suvog groždja 2 kašike šećera 1 jaje Sve izmešati . Priprema : Poredjati 4 lista kora za baklavu jednu do druge . Namazati na jednu trećinu prvi fil od maka , u sredini narendanu jabuku i na kraju treći fil od pavlake . Uviti kao štrudlu i staviti u podmazan četvrtast pleh dimenzija 25 x 40 cm . Ponoviti ovaj postupak još dva puta. Premazati pitu uljem . Peći na 200 stepeni 35 do 40 minuta. Pečeno poprskati sa par kapi vode ( da kore malo omekšaju ) . Seći i posuti prah šećerom.
kuvati je lako - samo treba znati kako