jedno od brzih i ukusnih jela .... za pola sata je gotovo. Sastojci : 600 gr. isečenog krompira 4 oljuštene , iseckane mrkve 200 gr. na kockice sečenog celera 2- 3 kašike brašna 200 ml supe ( ili 200 ml vode i pola kocke supe ) 200 ml mleka biber peršun 200 do 300 gr. domaće kobasice Priprema : Kuvati krompir , mrkvu i celer pola sata u zasoljenoj vodi .Procediti. Zapržiti brašno u 6 do 8 kašika ulja , dodati supu i mleko i kuvati dok se ne zgusne... pobiberiti, posoliti po želji . Na kraju dodati svežeg peršuna i sipati preko krompira, mrkve i celera.Sve izmešati . Skuvati domaću kobasicu ( otprilike 10 minuta ) i iseći . Količina je dovoljna za tri osobe . Jedno od klasičnih jela .... otprilike "šta su pravile naše bake ".
kuvati je lako - samo treba znati kako