Zima se još koleba da li će pokazati svoje ledene zube još jednom , a topli dani su nekako sve dalji kad pogledam kroz prozor i vidim oblačno nebo i sivilo koje traje već par dana. To su oni dani kad imate višak vremena i zasučete rukave i napravite pizzu po svojoj želji . Špargle kod nas možete nabaviti samo u teglama , retko kad sveže . Ja posegnem uvek za teglom , jer su ubrane u sezoni i koliko toliko zadovoljavaju kriterijume dobrog kvaliteta . Sezona je od početka aprila pa do prvih višanja tj. kraja juna negde 24 juna . Posle toga su nejestive. Sastojci : 500 gr. brašna tip 400 20 gr. kvasca ravna kašičica soli 4 kašike maslinovog ulja 220 ml mlake vode + 100 ml kečapa 280 gr. špargli 150 gr. domaće kobasice 200 gr. goude ili sira po želji oregano po želji Priprema : Rastopiti kvasac u mlakoj vodi. Prosejati brašno . Napraviti udubljenje i sipati mešavinu kvasca i vode, ulje i posoliti . Polako obrušavati " zidove " brašn
kuvati je lako - samo treba znati kako