Početkom oktobra je održana " Domaćica meseca "u organizaciji "Pošalji recept " u Novom Sadu . Tema je bila pita sa mesom. Moram priznati da pite sa mesom baš nisu područje na kome briljiram i nisam nameravala objaviti recept , ali drugim učesnicama se svidelo , pa zašto da uskraćujem. Ovo nisu klasične pite , već spoj svega što volim. Sastojci : 1,4 kg brašna tip 500 400 gr. startera 1 kašičica šećera 20 gr. svežeg kvasca 2 kašičice soli 500 ml mlake vode 200 gr. lana 100 gr. susama 100 ml ulja Fil : 1, 5 kg iseckanog pečenja bez kostiju ( jagnjeće, jareće , ćureće ili pileće ) 300 gr. crnog luka 1 glavica belog luka 200 ml senfa 400 gr. očišćenih , iseckanih šampinjona 100 gr. ajvara 1 ravna kašika soli 400 gr. rendanog kačkavalja 3 paradajza 3 crna luka 50 gr. susama Priprema : Dan i po pre pripreme pite potopiti lan u 250 ml vode . Prosejati brašno , posoliti , dodati starter i razmućeni
kuvati je lako - samo treba znati kako