Пређи на главни садржај

Постови

Приказују се постови за новембар 28, 2010

Prasel kolač

germanski  kafe kolač ili kafe stukšen , prilagodjen našim uslovima , posna varijanta.... ako odete u inostranstvo možete naći u svakoj boljoj pekari. Uz kafu .. sedmo nebo ... ima više vrsta i svaki je dobar na svoj način. potrebno za testo : 600 gr. brašna 1 kašika soja mleka u prahu ukus vanile 300 ml mlake vode 40 gr. kvasca 1 kašika šećera 4 kašike ulja za mrvice : 300 gr. margarina 300 gr. brašna 1 šolja muslija sok pola limuna 4 kašike prah šećera za premazati: 6 kašika marmelade od breskvi ili kajsija Priprema : Rastopiti kvasac u vodi i izmešati sa brašnom ,šećerom , sojinim mekom i uljem. Zamesiti testo i ostaviti 30 minuta na toplom mestu da se diže. Potom razmesiti , rastanjiti oklagijom i staviti u podmazan pleh prečnika 36 cm . Premazati testo  marmeladom i peći 20 minuta na 180 stepeni . Od margarina , brašna , muslija , limunovog soka i šećera zamesiti testo i izdrobiti ga na polupečeno testo : peći dalje 20 minuta na istoj temperaturi .